De Senioren

De Senioren gaan al heel zelfstandig hun eigen gang. De leeftijd ligt tussen de 14 en 18 jaar. Dankzij de opgedane ervaring bij de Mini’s en Junioren beschikken veel Senioren over de benodigde zeildiploma’s, namelijk hun CWO I en/of CWO II. Wanner geen zeilervaring aanwezig is, is er de kans om dit te leren. Op de achtergrond is begeleiding aanwezig van de Seniorenstaf.

De Senioren zeilen in polyester 16 kwadraten en hebben de mogelijkheid om hun CWO kielboot III te behalen. Verder is er de mogelijkheid om te trainen voor CWO IV en aan de slag te gaan als beginnend zeilinstructeur.

Zomerkamp & Winterprogramma

Met zomerkamp gaan de Senioren twee weken naar Friesland: eerst via het Noordzeekanaal en de Oranjesluizen naar het IJsselmeer, en dan de lange tocht over de randmeren naar Friesland. De Senioren slapen aan boord van de boot onder de dektent.
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid wordt de Senioren o.a. aangeleerd door het verzorgen hun eigen winterprogramma. Natuurlijk hoort daar ook het onderhoud aan de boten bij.

Kosten

De contributie voor de senioren bedraagt bedraagt 153,- per half jaar (geldig t/m juli 2022), dit is inclusief weekenden en exclusief het zomerkamp.