De Mini’s

De mini’s, vanaf 7 jaar hebben elke zaterdag een opkomst van 11:00 tot 13:00. In het zeilseizoen varen ze elke zaterdag in onze houten vletten met originele zeilen. De mini’s zeilen onder andere op het Spaarne, de Put van Vink en de Molenplas onder leiding van de ministaf.

De mini’s leren omgaan met het materiaal, maken kennis met zeilen, roeien en halen diverse eigen diploma’s. Er wordt bij de mini’s gewerkt richting het CWO I diploma.

Naast de zeilervaringen wordt er bij de mini’s ook aandacht besteed aan verschillende sociale vaardigheden. Het werken in teamverband, verantwoordelijk zijn voor een boot en je bootsmaatjes, saamhorigheid en groepsgevoel zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Zomerkamp & Winterprogramma

Naast de opkomsten op zaterdag gaan de mini’s drie keer per jaar op weekend en hebben ze in de zomervakantie een zomerkamp van 5 dagen. In de winter staan klussen en spelletjes doen centraal. Elke winter krijgen de mini’s ook theoriecursus, waarbij het mogelijk is een diploma te behalen.

Kosten

Het lidmaatschap van de mini’s bedraagt 139,- per half jaar (geldig t/m juli 2022), dit is inclusief de weekenden en exclusief het zomerkamp.