De Kikkers

De kikkers zijn momenteel niet actief. Voor vragen kunt u contact opnemen.

Voor wie?

De Kikkers is de G-afdeling van jongeren zeilvereniging NJV de Haven voor kinderen en jongeren die extra aandacht nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis, downsyndroom, verstandelijke of lichamelijke beperking, of een combinatie daarvan. De Kikkers is er voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. zeilervaring is niet nodig maar zwemervaring wel. In het winterseizoen doe je buiten spelletjes en werk je mee aan het onderhoud van je boot.

Veilige omgeving; ruimte voor ontwikkeling

We zeilen in kleine groepjes met persoonlijke aandacht en grote betrokkenheid van de vaste begeleiders. Maar plezier hebben staat voorop. Door die positieve aanpak en de geboden structuur creëren we een omgeving waarin de deelnemers zich veilig voelen. Dan ontstaat er ruimte om te oefenen en te experimenteren met sociale en emotionele vaardigheden. Zo is zeilen bijvoorbeeld uitermate geschikt om te oefenen met samenwerken, contact maken en onderhouden, voor jezelf opkomen, hulp vragen en omgaan met emoties.
Door de opgedane succeservaringen ontwikkelen de deelnemers een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Daarnaast leren ze echt zeilen: de vaste reacties op de veranderende wind- en wateromstandigheden. (Gezamenlijk) optuigen, aftuigen en onderhouden van de boten, maken het plaatje compleet.

Projectleiding; kundig en betrokken

De leiding over het zeilen bij de Kikkers is in handen van Klinisch Ontwikkelingspsycholoog Anne Koelman. Zij is tevens staflid bij De Haven van de junioren. Zij heeft specifieke zeilervaring met kinderen / jongeren met autisme opgedaan in Harderwijk. Voor de organisatie en ondersteuning zorgt Joris van Hees, die in de afgelopen zes jaar het sporten met de doelgroep heeft opgebouwd bij de Koninklijke HFC. Hij helpt ons ook met het werven van stabiele en ervaren vrijwilligers.

Zeilwater en boten

We zeilen op het Spaarne, de Put van Vink en de Molenplas; water met voldoende ruimte om je lekker uit te leven en klein genoeg om snel te kunnen ingrijpen als het nodig is. De boot van keuze is de 16 kwadraat of ‘Vergrote BM’. Dat is een grote, stabiele boot, die tegen een stootje kan en makkelijk te varen is. Niet voor niets is het de meest gebruikte huurboot in Nederland. En de talenten onder de Kikkers krijgen zelfs de mogelijkheid om, volgens het CWO-systeem, een zeildiploma te halen.

Opkomst en kosten

De opkomst is iedere vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 in de zomer en van  16.00 tot 17.30 in de winter. Af en toe vinden er verenigingsbrede activiteiten plaats op zaterdag. De contributie voor kikkers bedraagt € 127,- per half jaar. Dit is inclusief alle verenigingsbrede en speciale activiteiten.

Voor de vacature voor begeleiders bij de Kikkers kun je hier terecht.